In het kort
Een bijzonder kookboek met 40 hartverwarmende verhalen en recepten, vakkennis en heel veel tips & tricks.
Geniet, lach, proef en ontdek! De Marktslager viert haar 40-jarig jubileum en doet dat met een eerbetoon aan haar klanten. Wat maken zij met het stukje vlees dat ze wekelijks op de markt halen? In dit buitengewone boek krijg je een uniek kijkje in het leven en de keuken van échte liefhebbers van eerlijke, duurzame en lokale producten. Familie, vrienden en klanten van De Marktslager delen persoonlijke gerechten.
Het is een kookboek voor elk moment met makkelijke & hoogstaande recepten. Sukade zoals je oma het maakt, steak tartaar van een topchef of tofu met tzatziki van een macrobioot. Maar ook vegetarische huzarensalade op z'n Surinaams, sugo all'amatriciana en een typische Britse Sunday roast.
Het is niet niks om in deze tijden een boek uit te brengen, maar het is wel nodig. Dit boek is een waar levenswerk. We nemen je mee van boer tot bord en je leert meer over de filosofie van Geeske en Gezinus (de derde generatie Marktslager), hoe ze stimuleren puur te eten, trots te zijn op de dieren van dichtbij en dankbaar voor wat ze ons geven. Het is een eerbetoon aan de lokale eetcultuur, van vroeger en van nu, nog steeds uitermate belangrijk voor onze wereld. Een boek dat elke liefhebber van eerlijk eten op de plank moet hebben staan.
Om dit bijzondere kookboek te maken zijn we twee jaar lang langs huis en haard van Groningers getrokken. We hebben ze het hemd van het lijf gevraagd, de gerechten voorgeproefd en alles op beeld vastgelegd.
Jouw bijdrage helpt ons de kosten voor het maken van het allereerste marktslager kookboek van Nederland te dekken. Je kunt kiezen voor een vrije gift geven of doneren met een tegenprestatie. Wat je ook kiest, onze dank is groot!